Select Page

Вовед

Секоја година, посебната празнична традиција ги исполнува срцата на Шпанците со надеж, взбудување и среќа.

Таа се нарекува “Ел Гордо”, што значи “Дебелото”, и тоа не е само лотарија; таа е дел од шпанската култура и идентитет.

Оваа настан го очарува народот векови наред, донесувајќи среќа и мистерија во празничниот сезон.

Поцинаки на Ел Гордо

Ел Гордо
Ел Гордо, познатата шпанска Божиќна лотарија, започна во 1812 година како начин за собирање пари за Кралската болница Сан Илдефонсо во Мадрид.

Лотаријата со времето стана дел од шпанската култура и историја, и сега е суштински дел од празничниот сезон во Шпанија.

Уникатен формат и несекојдневни награди

Ел Гордо се разликува од секоја друга лотарија поради својата посебна структура и огромната количина на награди.

Извлекувањето се случува на 22-ри декември, блиску до Божиќ, и возбудувањето пред настанот се чувствува низ целата нација.

Наградите се зачудувачки, со милијарди евра кои можат да се освојат, правејќи го Ел Гордо една од најпрофитабилните лотарии во светот.

Ел Гордо има уникатен формат. Лотарискиот билет има петцифрен број, и секој број се повторува во неколку серии, правејќи многумина победници.

Најголемата награда, наречена и “Ел Гордо”, ја добива билетот со истиот број како и извлечениот.

Освен главната награда, има и многу други награди, правејќи го многу победници и споделувањето на празничната радост низ целата земја.

Дух на заедништво и славење

Ел Гордо има чаробност во создавањето на чувство на солидарност меѓу лугето.

Многу Шпанци се вклучуваат во групни купувања, каде што споделуваат трошоците на билети со пријатели, роднини или колеги.

Овој колективен начин на играње го зголемува задоволството од победата, бидејќи наградата се дели помеѓу оние кои се грижат едни за други, создавајќи врски и несопоставливи моменти.

Извлекувањето на Ел Гордо се емитува во живо на ТВ, привлекувајќи милиони Шпанци кои се собираат околу своите екрани или звучници.

Извлекувањето се случува во чувениот Театро Реал во Мадрид, а настанот е исполнет со празнични мелодии, весели коментари и, разбира се, обичајната деца од училиштето Сан Илдефонсо кои скандираат среќните броеви.

Влијание врз шпанската култура

Ел Гордо не е само лотарија; тоа е културен настан кој ги обединува лугето и го прави празничниот сезон посебен.

Лотаријата е дел од шпанската култура, со надеж и возбудување кои растат во текот на декември.

Извлекувањето е време на национална хармонија, со Шпанци од различни позадини кои го следат откривањето на среќните броеви.

Заклучок

Шпанската Божиќна лотарија, Ел Гордо, е симбол на трајната снага на традицијата и среќата која идва од споделувањето на моменти.

Нејзината посебна структура, голем број на награди и чувството на солидарност кое создава, ја прават уникатна целина која оди надвор од границите на обичната лотарија.

Секоја година, додека декември се приближува, Шпанците се радуваат на извлекувањето на Ел Гордо, знаејќи дека оваа волена традиција повторно ќе им донесе топлина, возбуда и малку магија во нивниот празничен сезон.

Придружете се на OnlineLotto365 и имајте можност да освоите “Дебело”!

onlinelotto365.com е услуга за месеченгер за лотариски билети која нуди онлајн продажба на лотариски билети, оперирана од LLL World Marketing Limited, Peiraios 30, прв кат, канцеларија 1, 2023 Строволос, Никозија-Кипар.

onlinelotto365 е независна услужна веб-страница која нуди онлајн продажба на лото билети и не е поврзана ниту надгледувана од Националната Лотарија, MUSL Camelot Plc или кој било друг добавувач на производи достапни на оваа веб-страница. EuroMillions е бренд на Services aux Loteries en Europe. Националната Лотарија и Lotto се брендови на Camelot Group Plc.